طراحی سه بعدی متاورس

طراحی سه بعدی متاورس

«متاورس  شبکه‌ای گسترده از جهان‌ها و شبیه سازی‌های سه بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه به لحظه پردازش می‌شوند که در آن هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستم‌های پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ می‌کنن. این مجموعه می‌تواتند همزمان تعداد زیادی از افراد را به صورت مجازی در خود جای دهد بدون آن که لازم باشد این افراد در یک مکان فیزیکی حضور داشته باشند.»
 
ویژگی‌های متاورس چیست؟
متاورس ویژگی‌هایی دارد. ویژگی‌هایی که باعث شده تا این حد بر سر زبان‌ها بیفتد و به عنوان آینده نسل اینترنت نامیده شود. ویژگی‌های متاورس شامل موارد زیر هستند:
به دلیل فضای سه بعدی آن، حضور واقعی را برای کاربران، تداعی می‌کند. البته برای دستیابی به این حضور باید از عینک‌های سه بعدی و چند بعدی مخصوص استفاده کرد. به این صورت کاربران احساس می‌کنند که دیگران همانند ظاهر واقعی‌شان در کنارش هستند و می‌توانند با آن‌ها تعامل کنند.
تعامل و همکاری ویژگی دیگر متاورس است. به این صورت شما می‌توانید به هر کجا از فضای متاورسی سفر کنید و با بقیه در دیگر فضاها ارتباط برقرار کنید. همچنین به راحتی می‌توانید، فعالیت‌ها از جمله خرید و فروش را انجام دهید.
استانداردسازی از دیگر ویژگی‌های حیاتی و مهم متاورس است. در واقع، ساخت تجهیزات و ویژگی‌ها بر اساس استانداردی انجام می‌شود تا متاورس های مختلف بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.
همزمانی ویژگی است که بر اساس آن کاربران در دنیای کشور مختلف و با فاصله زیاد می‌توانند در یک واحد ارتباط داشته باشند.
تمامی اطلاعات در همان لحظه در اختیار کاربران فعال متاورس قرار می‌گیرد. به این قابلیت سرعت می‌گویند.
شما در متاورس می‌توانید، هر وسیله و ساختمانی را به هر شکلی که می‌خواهید، بسازید. ابزارهای جدید ذخیره شده و در مراجعات و استفاده‌های بعدی شما وجود خواهند داشت.
در این فضا، دیگر خبری از هزینه‌های رفت‌وآمد و خرید وسایل نیست.
چه افرادی می‌توانند در متاورس فعال باشند؟
هر کسی با هر سن و جنسیت و ملیتی می‌تواند در متاورس حضور پیدا کند. در واقع باید گفت که هیچ‌گونه محدودیتی برای آن وجود ندارد. افراد بعد از ورود علاوه بر ساختن ابزارها و ساختمان‌های مورد نظر خود، می‌توانند با آواتارهای ایجاد شده به راحتی ارتباط برقرار کنند. البته برای حضور و استفاده از این فناوری جدید داشتن هدست واقعیت مجازی و عینک هوشمند واقعیت افزوده، ضروری است.
واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) در متاورس
در حوزه متاورس دو عبارت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را زیاد خواهد شنید؛ اما این دو به عبارت به چه معنا هستند:
واقعیت مجازی در حقیقت یک دنیای دیجیتالی است که در آن افراد می‌توانند با اشیا و تمامی اتفاقات درون آن ارتباط برقرار کنند.
واقعیت افزوده به نوعی مکمل واقعیت مجازی به حساب می‌آید. به این صورت که با استفاده از آن می‌توان یک شی یا کاراکتر دیجیتالی را به این فضا اضافه کرد؛ مانند همان چیزی که شما در کارتون‌ها مشاهده می‌کردید. یک انسان با حیوانات جنگل ارتباط برقرار می‌کرد.
کاربردهای متاورس چیست؟
حالا به مهم‌ترین بخش، یعنی کاربردهای متاورس می‌رویم. مسلماً وارد شدن به این فضا، اگر بدون کاربرد و مزیت باشد، بعد از چندی به فراموشی خواهد رفت؛ اما چنین چیزی قرار نیست که برای متاورس اتفاق بیفتد. مهم‌ترین کاربردهای متاورس شامل موارد زیر هستند:
یکی از مهم‌ترین کاربردها در حوزه پزشکی است. با استفاده از این عینک و هدست می‌توان آناتومی بدن انسان را ایجاد کرد و از آن برای اهداف آموزشی یا بررسی وضعیت بیمار، بعد از عمل دسترسی پیدا کرد.
به راحتی می‌توان فضاهای بسیاری را برای دانش آموزان و دانشجویان شکل دارد. فضاهایی مانند فضا یا سفر به جنگل‌های آمازون و دیدن حیوانات از نزدیک، برای اهداف آموزشی ایجاد کرد.
بازی شاید یکی از بهترین کاربردهای متاورس باشد. با استفاده از این فناوری، شما دیگر در فضای دوبعدی نیستید؛ بلکه به نوعی در دل خود بازی خواهید بود و این می‌تواند احساس واقعی‌تری را برای کاربران به وجود بیاورد.
سفر رفتن را همه دوست دارند؛ اما آیا امکان آن وجود دارد؟ مسلماً خیر. چه کسی دوست ندارد که تمام ایران ببیند؟ چه کسی دوست ندارد تا برای یک بار هم که شده به دل جنگل‌های آفریقا برود و حیوانات وحشی را از نزدیک ببیند. باید گفت که این دیگر با متاورس آرزو نیست. به راحتی می‌توان به هر نقطه‌ای و بدون هیچ هزینه‌ای سفر کرد؛ آن هم در هر لحظه‌ای که می‌خواهیم.
گروه‌های نظامی می‌توانند فضای جنگ را قبل از هر عملیات مهمی در متاورس پیاده‌سازی و تمرین کنند.
فروش ملک و خرید زمین از مهم‌ترین کاربردهای متاورس خواهد بود. به این صورت هر مشاور املاکی می‌تواند، فضای سه بعدی از ملک و محیط اطراف آن را در اختیار مشتریان قرار دهد.
متاورس را می‌توان مجموعه‌ای از فضاهای مجازی دانست که می‌توان در آن‌ها افرادی را که در یک فضای فیزیکی در کنار یکدیگر نیستند، گرد هم جمع و بین آنها رابطه برقرار کرد.

ثبت دیدگاه جدید

0 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *